Vattenskoter SM deltävling 1 - Västerås

I samband med Västerås Skärgårdsdagar kommer BXP och BXP Racing genomföra ett nytt evenemang i Västerås nere vid lögarängsbadet och öka utbudet till skärgårdsdagarna. Västerås skärgårdsdagar har genomförts nere i hamnen i sex år och har tidigare om året haft mellan 15-20.000 besökare. Ni kommer att få se och uppleva SM/Svenska cupen i Vattenskoter (Close Course) rundbana. Det kommer att vara både stå- och sittmaskiner på tävlingsbanan. Mer info om själva klasserna kommer inom kort på en hemsida. Hög puls, massa utställare, mat/dryck samt musik. Ni kommer få se hela den svenska eliten och eventuellt även någon världsmästare. Andra förare från södra Europa och Norden kommer också att bli inbjudna. Mer informatio...n kring evenemanget kommer uppdateras inom kort.


Klasser SM/Svenska cupen
- Ski junior 13-16 - Ski Lite - Ski Ladies - Ski veteran - Ski Fun - Ski GP
- Runaboat Spark - Runaboat Stock - Runaboat GP


BXP Racing fortsätter att arbeta med att sporten och antalet deltagare skall öka.  Teamet kommer under Västerås-tävlingen att låna ut gratis maskiner till den som eventuellt  vill tävla. Intresseanmälan sker till
andreas@bxp.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Det nya för i år är att vi kommer under söndagen köra ett Endurance lopp. Det bygger på att max fyra personer anmäler sig som ett lag. Ni tillsammans använder en maskin. Ni väljer själva hur lång/kort tid respektive förare kör, dock minst 10 minuter per byte. Totaltiden är två timmar. Flest varv vinner.
Endurance klasser söndag - Spark, boxstock 90 hk, om man har 60 hk erbjuds 90hk programmering på plats. - Runaboat - Alla övriga sittmaskiner oavsett motorstyrka - Jetski - alla modeller oavsett motorstyrka.
Tävlingsbanan kommer att vara den samma som SM och svenska cupen kör på dagen innan.
Respektive klass kör separat.
Så damma av maskin och anmäl ert lag nu
Detta kan ju även göras genom företaget.


BXP Racing kommer att ha Seadoo Spark  under Endurance-loppet att hyra om ni är sugna att prova på. Hyrkostnad per maskin under Endurance loppet är 1.000:-
För att få tävla måste varje förare teckna en engångslicens för 500 kr. Alla förare måste även teckna medlemskskap för 150:- Detta kommer man kunna göra på plats i Västerås. Självklart behöver man inte detta om man redan har licens.
Skyddsutrystning krävs enligt Sveras reglemente. Specificeras i startbekräftelsen.
All information kommer att skickas ut i samband med startbekräftelsen när en anmälan är gjord.

Välkommen till Karlstad Jetracing klubb


Vi är en nystartad ideell förening som är inriktad på  vattenskoter och jetskiåkning. Karlstad är en sjöstad och har väldigt många vattenskotrar och jetskiåkare. Några av oss tävlar och andra åker för att det är det något av det roligaste som finns att göra.

Det hela startade med att en av oss skapade en grupp på facebook, det tog inte lång tid innan vi var 70 medlemmar och gruppen på facebook har nu under en längre tid varit aktiv och intresset för att köra under ordnade former på en bana växer kraftigt. Vi har i dagsläget tre personer som tävlar och vi vill kunna nå ut till ännu fler genom en förening och ett klubbtillhåll där vi kan träffas och köra.

Vi är ett gäng glada personer som har samma intresse vad
gäller motorer och vattensport, varför då inte utöva detta under ordnade former
och tillsammans.

Vi har både tävlande och mer aktiva fritidsåkare som bara tycker det är kul att åka bana och hänga med likasinnade. Oavsett vem du är och nivå på din åkning så är du välkommen som medlem i Karlstad Jetracing klubb.